Itt élünk

Itt élünk

Csibi Imre már gyerekkorában tapasztalta a növények gyógyító erejét, révén, hogy, édesanyjuk Márika néni gyógyfüveket használt orvoslásukra ha bármi baj vagy betegség érte a családot. Az első kenőcsreceptet is ő állította össze, méhviaszból, fenyőgyantából és disznózsírból, ez volt az Ír. Később Imre bácsi kezdett el gyógynövényeket belekeverni az írbe, így lett a gyógyír.

Imre bácsi hagyatékát őrizve és folytatva érezzük mi is hivatásunknak a gyógynövények visszaemelését a mindennapi életünkbe. Napjainkban is családunkkal foglalkozunk úgy a gyógynövények termesztésével, mint a vadon élő fajok gyűjtésével és feldolgozásával. A begyűjtéstől a szárításon át, egész a feldolgozásig természet és növénybarát eljárásokat alkalmazunk, hogy megőrizzük a növényekben található értékes hatóanyagokat.

“Fontosnak tartjuk, hogy felkutassuk és megőrizzük azokat a régi recepteket és gyógymódokat, amelyek még fellelhetőek népünk és családunk kultúrájában, és ezeket a hagyományokat a mindennapjainkba beépítve élhessük meg és adhassuk tovább.”